Διαγενεακή Δημοκρατία

Για το φετινό συνέδριο EUDEC εστιάζουμε στο να κινούν το ενδιαφέρον όλων των ηλικιών οι Ομιλίες και το Ανοιχτό Πρόγραμμα και στο να ακουστεί και να υπολογιστεί η φωνή όλων των ηλικιών σε όλους τους τομείς του συνεδρίου.

Στις Ομιλίες έχουμε δύο διαγενεακά πάνελ.

Μαθητές του Demokratische Schule X μαζί με μαθητές άλλων Δημοκρατικών Σχολείων θα ανοίξουν το συνέδριο απαντώντας ερωτήσεις του κοινού με το πάνελ «Το Δημοκρατικό Σχολείο για Αρχάριους».

Η Κατερίνα Βαρέλλα (Μικρός Ντουνιάς), ειδική στον Ενηλικισμό, θα μιλήσει για τη “Διαχείριση διακρίσεων στα πλαίσια της κοινότητας: Ενηλικισμός”.

 

Ως μέρος του Ανοιχτού Προγράμματος θα λειτουργήσει καθ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου το EN EUDEC.

Καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί, από όλη την Ελλάδα θα προσφέρουν εργαστήρια, παραστάσεις και άλλα δρώμενα για όλες τις ηλικίες συμπεριλαμβανομένων των μωρών και των νηπίων (συνοδευόμενων και μη).
Εργαλεία τους οι θεατρικές αλχημείες, το δημιουργικό τσίρκο, ο χορός, τα ακροβατικά, ο αυτοσχεδιασμός, η μουσική, το τραγούδι, το θέατρο σκιών, αντικειμένων και κούκλας, οι εικαστικές τέχνες και κατασκευές, το παραμύθι και το παιχνίδι.
Στα πλαίσια του Ανοιχτού Προγράμματος το EN EUDEC θα έχει μία έδρα όπου όλες οι ηλικίες μπορούν να περνούν χρόνο ελεύθερα. Μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

 

Το EUDEC είναι μια συνθήκη όπου όλες οι ηλικίες έχουν πλήρη δικαιώματα ψήφου, σε κάποιο βαθμό πλήρη πολιτικά δικαιώματα. Πρόκειται για μια συνθήκη όπου οι ηλικίες δε διαφοροποιούνται και διαχωρίζονται συστηματικά.

To EN EUDEC θα αξιοποιήσει τη δυναμική αυτής της συνθήκης και θα μοιραστούμε το τι συμβαίνει όταν αυτή διασφαλίζεται.

  • Τι είναι η δημοκρατία για τους ανήλικους πολίτες που συνήθως δεν έχουν λόγο;
  • Τι συμβαίνει όταν ακούγονται οι φωνές τους;
  • Τι ρόλο παίζει η τέχνη σε όλα αυτά;

 

Το συνέδριο είναι για εμάς αφορμή να γιορτάσουμε τη δικαιοσύνη στην πράξη.