Έγκριση προγράμματος «Σύμπραξη σχολείων για τη δημοκρατία στην εκπαίδευση»

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, ανακοινώνουμε την έγκριση του προγράμματος «Σύμπραξη σχολείων για τη δημοκρατία στην εκπαίδευση» από το Ι.Ε.Π. που γνωμοδότησε θετικά προς το υπουργείο παιδείας. To ιδιαίτερα καινοτόμο αυτό πρόγραμμα εκπονήθηκε από μια λαμπρή ομάδα εκπαιδευτικών , μελών της EUDEC (European Democratic Education Community) και αναμένεται να προκαλέσει γόνιμες εξελίξεις στο ζήτημα της συμμετοχικής παρουσίας των ανηλίκων στο ελληνικό σχολείο.
Για την ιστορία, η ομάδα που συστάθηκε με πρωτοβουλία του ιδρυτικου μελους του EUDEC Greece Χριστιάνα Μόσχου, αποτελείται από τις Λίλη Κωνσταντίνου, Βάλια Λουτριανάκη, Νάγια Μποέμη, Αλεξάνδρα Νάκου και Χριστίνα Νομικού. Η εξαιρετική συλλογική τους εργασία , έφερε και το επιθυμητό αποτέλεσμα και εκφράζοντας την εκτιμησή μας προς το έργο τους , δηλώνουμε την αμέριστη υποστήριξη του EUDEC Greece προς την εφαρμογή του καινοτόμου αυτού προγράμματος στην προσχολική αγωγή , όπως και στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάμιας εκπαίδευσης.
#δημοκρατικά_σχολεία #πρόγραμμα_Σύμπραξης
Η δράση Σύμπραξη Σχολείων για τη Δημοκρατία στην Εκπαίδευση σχεδιάστηκε από το EUDEC Greece, υποστηρίζεται από την European Democratic Education Community και προωθεί τη διάχυση των τεχνικών της Δημοκρατικής Εκπαίδευσης στα Ελληνικά Σχολεία. 

Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ αναφέρεται στην επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ σχολείων/εκπαιδευτικών με δημοκρατικά σχολεία του εξωτερικού. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα πρόγραμμα παρέμβασης στην σχολική αίθουσα το οποίο ολοκληρώνεται σε τρεις φάσεις. Βασίζεται στον εκπαιδευτικό, ο οποίος δρα ως διευκολυντής προσεγγίζοντας το μοντέλο της έρευνας-δράσης και οργανώνοντας βιωματικά τη λειτουργία μίας δημοκρατικής τάξης. Ο εκπαιδευτικός πειραματίζεται και εφαρμόζει τις τεχνικές της δημοκρατικής παιδείας με τους μαθητές του και τέλος τα αποτελέσματα του προγράμματος της παρέμβασης Σύμπραξη Σχολείων για τη Δημοκρατία στην Εκπαίδευση κοινοποιούνται και προβάλλονται στην ευρύτερη σχολική κοινότητα. 

Here θα βρείτε τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για τη δομή του προγράμματος.