Ημερίδα για τα δημοκρατικά σχολεία – EUDEC Greece

Το ελληνικό παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για τη Δημοκρατική Παδεία  EUDEC Greece, διοργανώνει ημερίδα με θέμα τα Δημοκρατικά Σχολεία το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 (ώρες 9:30 έως 19:00) στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου (Στρογγυλό).
Προτείνεται η παρουσίαση καλών πρακτικών στα σχολεία και διερεύνηση σχετική με θεματικές όπως : Το σχολειο ως κεντρο παραγωγης πολιτικης σκεψης μέσα από το θεσμό του συμβούλιου τάξης, η συνδημιουργία αντιλήψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών, το ερώτημα της παιδαγωγικής που ασκείται στο χώρο σε σχέση με την παιδαγωγική που υπονοείται, η σύνδεση κοινότητας και σχολείου, η δικτύωση των πρωτοβουλιών εκπαιδευτικών στα σχολεία, τα δικαιώματα των ανηλίκων εντός του σχολικού πλαισίου, καλλιτεχνική εκπαίδευση και δημοκρατία, κριτική και θεσμική παιδαγωγική.

Με αυτήν την αφορμή θα παρουσιαστεί και επίσημα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εκπόνησε η παιδαγωγική ομάδα του EUDEC Greece και εγκρίθηκε από το υπουργείο παιδείας για το σχολικό έτος 2018-19 με τίτλο«Σύμπραξη σχολείων για τη δημοκρατία στην εκπαίδευση»

Δεν απαιτείται προεγγραφή και δεν υπάρχει κάποιο κόστος για την παρακολούθηση της ημερίδας. Η εγγραφή συμμετεχόντων θα γίνει στη γραμματεία κατά τη διάρκεια της προσέλευσης.
Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό και ενθαρρύνει ιδιαιτέρως την παρακολούθηση και συμμετοχή των ανηλίκων.
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.
Θα υπάρχει στη γραμματεία κουτί για ελεύθερη συνεισφορά για την κάλυψη καθαρισμού του κτιρίου.

Για την ευκολότερη πρόσβαση στο χώρο διεξαγωγής της ημερίδας , συμβουλευτείτε τον χάρτη ακολουθωντας τον σύνδεσμο: http://1gym-ag-dimitr.att.sch.gr/?page_id=34

(Είσοδος από την οδό Καλλιθέας )
Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook