Μάρω Τζουμερκιώτη

Γεννήθηκα στο Αγρίνιο το 1975 αλλά μεγάλωσα και έζησα σχεδόν όλη μου τη ζωή στην Αθήνα. Σπούδασα στον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης με ειδικότητα Γραμματέας διεύθυνσης. Εργάστηκα αδιάκοπα από το 1993 ως το 2010 σε διοικητικές θέσεις σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία, τα πρώτα χρόνια ταυτόχρονα με τις σπουδές μου.

Το 2011 μετακόμισα στη Σκύρο όπου άνοιξα τη δική μου επιχείρηση, ένα κέντρο μελέτης και δημιουργικής απασχόλησης ενώ το 2015 ξεκίνησα παράλληλα και ένα φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης.

Το 2012 επέστρεψα στην μαθητική κοινότητα ως μαθητευόμενη και παρακολούθησα διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα (Ι.Ε.Κ) πάνω στην ειδική διαπαιδαγώση και συγκεκριμένα τη δυσλεξία και τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.
Όλη την ενήλικη ζωή μου ασχολούμαι με παιδιά και εφήβους και την εκπαίδευση που λαμβάνουν είτε ως μαθήτρια, ως εκπαιδεύτρια, ως αρωγός, είτε ως μητέρα.

Σήμερα ζω με τα 4 παιδιά μου στη Χαλκίδα και αγωνίζομαι άοκννα και με πάθος για τη δημοκρατική παιδεία, τη βελτίωση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ελευθερίας και αυτενέργειας για τα παιδιά και για όλους μας.